Ingin Membeli Arwana Jardini Platinum? Semak harga di sini

Daftarikan.com – Secara umumnya ikan arwana jardini berwarna perak kehitaman. Manakala platinum arwana jardini mempunyai kelainan genetik yang menyebabkan harga ikan arwana jardini sangat tinggi.

Di Indonesia, terdapat banyak kawasan yang mempunyai populasi ikan arowana yang ramai, seperti ikan arwana super merah, ikan arwana merah emas, ikan arwana pino emas, dan ikan arwana irian.

Baiklah, kali ini kita akan melihat secara menyeluruh tentang harga ikan arwana irian dan pelbagai jenisnya. untuk harga ikan arowana irian sendiri lebih murah berbanding ikan arowana jenis lain. Ini kerana spesies ikan Arowana Irian masih banyak ditemui di habitat aslinya.

Ikan arwana jardini sendiri merupakan ikan hias pemangsa air tawar yang berasal dari Papua. Oleh itu, ikan arwana jardini juga dipanggil arwana irian.

Klasifikasi Ikan Arwana Jardini

Nama Saintifik: Scleropages garden

Kerajaan: Animalia

Keluarga: Osteoglossidae

Kelas: Actinopterygii

Filum: Chordata

Perintah: Osteoglossiformes

Genus: Scleropages

Spesies: S. jardini

 

Ciri-ciri Ikan Arwana Jardini

Ciri ikan arwana Jardini adalah ikan arwana yang paling zuhud dan ganas di antara jenis ikan arwana lainnya. Jadi jika anda mempunyai arwana platinum jardini ini, anda tidak sepatutnya mempunyai sepasang tangki ikan pemangsa lagi.

Memandangkan ikan ini mahal, saya suka ikan platinum jardini berbanding ikan lain.

 

Cara Merawat Ikan Arwana Jardini Platinum

Merawat ikan jenis platinum adalah sama seperti merawat ikan biasa cuma pastikan anda mempunyai jenis platinum langkah anda akan lebih berhati-hati dan sangat berhati-hati kerana harganya tidak biasa.

Anda mesti berhati-hati dalam kebersihan air sekurang-kurangnya sekali seminggu untuk melakukan penggantian air maksimum sebanyak 30% daripada isipadu akuarium. Dan juga berhati-hati memilih suapan, pastikan suapan yang diberi steril dan bersih untuk mengelakkan perkara yang tidak diingini.

 

Harga Ikan Arwana Jardini Platinum Dan Kedai Yang Menjualnya

Masukkan topik yang paling ditunggu-tunggu oleh pembaca iaitu harga ikan arwana taman platinum. Berapakah harga ikan taman platinum? dan di mana saya boleh mendapatkannya?.

Harga ikan jardini platinum ini ada pada bandrol dengan harga 25 juta rupiah untuk saiz 30cm++.